Producten

ISOMOVE cilinder

Het overgrote deel van productiebedrijven werkt met machines waarop zich pneumatische cilinders bevinden. Een deel hiervan ondervindt dat deze pneumatische cilinders niet in alle toepassingen de gewenste nauwkeurigheid bereiken waardoor machines niet optimaal draaien en produceren. Door de opkomst van de ISOMOVE elektrische cilinder van SETEC is hier verandering in gekomen.

De ISOMOVE is een elektrisch cilinder, ofwel hoogdynamische lineaire actuator, die maattechnisch geheel uitwisselbaar is met pneumatische cilinders volgens ISO6431. De aandrijving is leverbaar in twee uitvoeringen, namelijk een rechte en parallelle bouwvorm.

  Bij de rechte uitvoering bestaat de combinatie uit een servo- of stappenmotor, een spelingsvrije servokoppeling en een kogelomloopspindel, samengebouwd in een huis volgens de ISO6431

Voor de parallelle uitvoering wordt de servokoppeling vervangen door een spelingvrije tandriemoverbrenging waardoor een compactere bouw mogelijk is. De aandrijvingen zijn leverbaar met een nominale last van meer dan 20.000 N, snelheden tot 1600 mm/s en een acceleratie tot 10m/s2.

De ISOMOVE kent de volgende technische specificaties:
 

  • Geanodiseerde aluminium behuizing volgens ISO6431
  • Leverbaar in grootte 32, 40, 50, 63, 80 en 100
  • Uivoering met directe motorinput met servokoppeling of via spelingsvrije tandriemoverbrenging voor servo- of stappenmotor
  • Maximale axiale belasting van 33.300N en snelheden tot 1,6m/s
  • Zeer veel verschillende en speciale uitvoeringen mogelijk
     

Catalogus Setec ISOMOVE
Setec ISOMOVE 125 en 160