Voedselverwerkende industrie

Voedselverwerkende industrie

Hygiëne, beperkte ruimte, lange standtijden en bedrijfszekerheid zijn de meest belangrijke kenmerken van de voedselverwerkende industrie. Evenals de interne transport sector kent de voedselverwekende industrie een enorme diversiteit van machines die een complete productielijn tot stand brengen. Hiervoor zijn voor vrijwel alle gebruikte machines aandrijvingen nodig welke zo aseptisch mogelijk moeten zijn, bedrijfszekerheid en levensduur garanderen en bestand zijn tegen temperatuurwisselingen.

RVS delen, voedingsmiddelen olie, waterdichtheid en gladde behuizingen zijn kenmerken waar aandrijvingen voor deze sector aan moeten voldoen. In alle gevallen moet verontreiniging van de te verwerken product voorkomen worden en ook hier geldt, stilstand is onacceptabel want we hebben allemaal continu voedsel nodig.


DTS Aandrijftechniek biedt diverse aandrijvingen welke zeer geschikt zijn voor deze industrie, denk aan de wormwielkasten serie MVX van de Italiaanse fabrikant Ghirri, lagers geheel of deels gemaakt uit rvs, ketting en kettingwielen in het rvs en extra dichte motoren die hogedrukreiniger bestand zijn. Wij hebben een oplossing voor u!